Kørere »

Jens Chr. Anker

--- 2000 Monte Carlo

--- 2001 Corte Ingles

Jens Chr. Anker »

Jens Chr. Anker - 2000

Fødselsdag:25. december 1961
Hjemmeside:www.ankermotorsport.dk

Jens Chr. Anker begyndte sin motorsportskarriere på to hjul som knallertcross kører. Men de 4-hjulede trak mere og allerede inden kørekortsalderen forsøgte Jens Chr. Anker sig som observatør i bilorienteringsløb. Det var dog uden den helt store succes, så da kørekortet var i hus satte Jens Chr. Anker sig selv bag rattet. Succesen lod dog stadig vente på sig - det første løb sluttede på taget efter 7 prøver.

Efter nogle år fandt Jens Chr. Anker igen tilbage til andenkørerrollen og nu begyndte det at gå meget bedre. I slutningen af 80'erne var han en del af det danske juniorrallylandshold og her blev det til to sølvmedaljer i Junior EM for hold i 1988 og 1990.

Fra 1995 kørte Jens Chr. fast sammen med Jørgen Pilgaard og var også med, når Pilgaard fungerede som gruspilot for Henrik Lundgaard i EM- og VM-rallies i udlandet. Da Henrik Lundgaards faste andenkører, Freddy Pedersen, i 1999 under træningen til Rally Ypres blev ramt af voldsomme rygproblemer, var Jens Chr. Anker derfor klar til at træde til og dermed blev han en del af et - efter danske forhold - uhørt stort og succesfuldt rallyprojekt. Først satsede Lundgaard og Anker på Europamesterskabet i 2000. Et mesterskab, som de vandt efter sejre i 5 afdelinger. I 2001 deltog de i VM i rally, hvor de efter sæsonen kunne kåres som vindere af Teams Cup.

Til 2002-sæsonen skiftede Henrik Lundgaard fra rally til baneløb og samarbejdet imellem ham og Jens Chr. Anker ophørte derfor. Siden da har Jens Chr. prioriteret sine sønners go-kart karriere, hvor han fungerer som teamchef og mekaniker - det vil sige han varetager alt, pånær at køre. Det er dog også blevet til enkelte rallies, som andenkører for forskellige kørere.

Danskerbiler.dk © 2007