Kørere »

Allan Simonsen

Casper Elgaard

Christian Bakkerud

Freddy Pedersen

Henning Henriksen

Henrik Lundgaard

Henrik Spellerberg

Jan Magnussen

Jason Watt

Jens Chr. Anker

Jens Nielsen

Jens-Ole Kristiansen

Jens Reno Møller

Jens Winther

John Nielsen

Juan Barazi

Kris Nissen

Kristian Kolby

Kristian Poulsen

Kurt Thiim

Lars Erik Nielsen

Lars Viggo Jensen

Nicki Thiim

Nicolas Kiesa

Philip Andersen

Thorkild Thyrring

Tom Kristensen

Links »

...til alt om modelbiler kan du ikke finde her for der er tusindvis af sider at finde på nettet. Her er der samlet et lille udsnit, som jeg har haft glæde af og vender tilbage til.

Credits:

Nederst på rulleteksterne for alle film står der med meget småt noget om dem, uden hvis hjælp projektet aldrig var blevet til noget. Her er det omvendt: Min tak for hjælp og inspiration står øverst.

Tak til:Morten Alstrup - for hjælp omkring kørerdata og billeder. Morten er et omvandrende leksikon omkring alt, hvad der har med dansk motorsport at gøre.
  
www.alstrup.nuMorten Alstrups hjemmeside.
  
www.dtc-net.dk...er Morten Alstrup også ansvarlig for

Tak til:Klaus Nielsen - for at skaffe biler hjem til mig. Klaus samler selv på danskerbiler og har rigtig gode kontakter til at støve interessante biler op.
  
www.midhobby.dkKlaus Nielsen er indehaver af MID Hobby i Viborg.

Andre danskerbil samlere:

www.duxen.dkStorsamler af danskerbiler. Hjemmesiden udmærker sig især ved også at vise billeder af biler, som ikke findes i samlingen - endnu. Her kan man virkelig finde ud af, hvad man selv mangler.
  
www.modelbil.nuOmfattende samling af danskerbiler - plus mange andre.
  
24h-le-mans.dkEn side primært om 24-timers løbet på Le Mans. Men under menupunktet "Historie" findes en omfattende samling af modeller af Le Mans racere med danske kørere.

Modelproducenter:

Minichamps 
  
IXO 
  
Spark 
  
Schuco 
  
Vitesse groupVitesse group stod bl. a. for mærkerne Onyx og Quartzo. De gik i betalingsstandsning for år tilbage, men hjemmesiden eksisterer endnu og meget tyder på, at en ny ejer er i færd med at genoplive modelproduktionen.
  
Gasoline 
  
Red Line 
  
Provence MiniaturesByggesætsproducent, som også leverer færdigbyggede modeller.

Byggesætsproducenter:

Provence MiniaturesTidligere kendt som Provence Moulage. Varemærket "Starter" er også indlemmet.
  
Renaissance 
  
BBRAlt i Ferrari - og mere til.
  
Racing 43Stort udvalg i rallybiler og separate løsdele (fælge, sæder osv).
  
Scala 43 
  
Competition 43 

Hvor køber jeg?

Der er masser af steder at købe modeller på nettet. Her har jeg valgt kun at henvise til de steder, hvor jeg selv har handlet - og har været tilfreds!

MID HobbyMin faste leverandør. Butikken er beliggende i Viborg og Klaus er altid klar til en god snak om danske racerkørere og deres biler.
  
Magnussen Racing ShopButikken har speciale i fanartikler omkring Jan Magnussen, men har også et stort udvalg af modelbiler. Får ofte specialfremstillet små serier af biler med danske kørere.
  
Group 7Webshop, som fører et stort udvalg af de dansk producerede DMC decals.
  
Grand Prix ModelsEngelsk forretning med stort udvalg i modeller og byggesæt. Udgiver et fortræffeligt blad - Four Small Wheels - om nyheder indenfor modelverdenen.
  
MafmaNetportal med speciale i byggesæt fra franske småproducenter.
  
RacelandTysk forretning med stort udvalg af modeller.
  
ModelissimoTysk forretning med stort udvalg af modeller.
  
Racing Car ShopEngelsk forretning med stort udvalg af modeller - og af og til et godt tilbud.
  
EWAAmerikansk forretning med modelbiler, bilbøger, DVD'er og meget, meget mere. Men husk, at når du handler i USA skal du betale told, når pakken kommer ind i Danmark.
  
Ebay Tyskland
Ebay England
Ebay USA
Den tyske udgave at det internationale auktionssite, eBay, er efter min mening den bedste, når man er på jagt efter modeller. Her kan man - næsten - finde alt. Man kan også blive snydt, men hvis man er lidt forsigtig er man godt hjulpet. Mine to hovedregler er: Køb kun af sælgere, som har mange handler med positiv feedback. Køb ALDRIG, hvis billederne af modellen er dårlige - hvis sælgeren ikke gider at tage et godt billede er hans vare sikkert noget bras.
  
QXLDet danske modstykke til eBay. Udvalget af modeller er ikke så stort her, men man kan godt finde specialiteter. Der gælder samme advarsel om at være lidt forsigtig som på eBay, men eftersom det er danskere, man handler med her, så er det naturligvis meget lettere at kommunikere med sælgeren og spørge sig godt for, hvis der er noget, man er usikker på.

Inspiration

Et par steder, hvor man kan se hvad andre kan og man ikke selv kan - endnu. Og så et sted, hvor man kan købe ALT, man skal bruge til at lave modeller.

Automotive ForumsEt modelbyggerforum, hvor man viser sine modeller frem - og ikke mindst, fortæller om, hvordan man har bygget dem. Her er nogle virkelig dygtige modelbyggere og de er ikke fedtede med at lære fra sig. Man kan frit kigge i alle indlæg, men skal være registreret for at stille spørgsmål.
  
SlotforumEt forum om miniracing. Men underforaerne "Master classes" og især "Scratch building" indeholder ofte diskussioner om bygning af miniracere fra bunden af. Her er også noget at lære. Enkelte begynder simpelthen et projekt med at skære bilen ud af en træklods og så derefter selv støbe karosseri og de nødvendige løsdele. Man kan frit kigge i alle indlæg, men skal være registreret for at stille spørgsmål.
  
MicromarkAmerikansk forretning med alt i værktøj til modelbygning. Det er meget underholdende at snuse rundt og se alle mulige og umulige specialværktøjer.

Referencer

Et par gode billedsites, hvor man kan søge hen for at finde billeder fra motorløb.

Motorsport.comMotorsportshjemmeside med et usædvanligt stort fotoarkiv, hvor man kan søge på kørernes navne. Tusindvis af billeder - også af danske kørere.
  
Racing Sports CarsHjemmeside med ambition om at have et billede af hver eneste bil, som har været til start i et sportsvognsløb. En stor ambition, men de er godt på vej!

Danskerbiler.dk © 2007