Kørere »

Bastian Buus

--- 2021 Spa 24H

Bastian Buus »

Fødselsdag: 20-6-2003

Bastian Buus har fulgt den traditionelle vej ind i motorsporten - og så alligvel ikke. Ganske vist begyndte han i go-kart - hvilket jo nærmest er en selvfølge - men det var først som 10-årig, han kom ind i sporten og det efterhånden ganske sent i en tid, hvor nogle kørere begynder i go-kart næsten før de kan gå.

Han kom dog hurtigt efter det og allerede i sin anden sæson blev han tilknyttet et af de største danske go-kart teams - RS Competition - som han kørte for i de følgende 6 sæsoner med mange topplaceringer undervejs, heriblandt en førsteplads i Dansk Super Kart i 2017.

Mens han kørte go-kart smagte han en smule på rigtige biler i den danske Aquila Synergy Cup, hvor der blev kørt i en særlig danskproduceret bil, som af udseende godt kunne ligne en go-kart i dobbelt størrelse med et karosseri henover. Man skulle så tro, at næste skridt ville være en Formel-racer - den traditionelle vej for go-kart talenter. Men nej, da go-kart årene var slut tog Bastian straks til udlandet og kørte GT4 European Series 2020 i en Porsche. Det blev en fantastisk debutsæson med adskillige sejre - både klassesejre og generelt - og kronen på værket var Europamesterskabet i klassen.

Disse resultater bragte Bastians navn på banen og næste spring blev deltagelse i Porsche Carrera Cup Deutschland, som i 2022 blev suppleret med en fuld sæson i Porsche Carrera Supercup, der kører som support serie til Formel 1. Der blev stadig kørt gode resultater i land, som også åbnede for muligheder i langdistanceløb. Men kronen på værket - indtil videre - opnåede han, da han sikrede sig Rookie-mesterskabet i Supercuppen 2022 med et rekordstort antal sejre. Og for lige at understrege formen lykkedes det ham også at vinde 2 Supercup løb generelt.

Antal modeller: 1
Antal byggesæt: 0

Danskerbiler.dk © 2007