Kørere »

Allan Simonsen

Anders Fjordbach

Bastian Buus

Benjamin Göthe

Benny Simonsen

Casper Elgaard

Christian Bakkerud

Christina Nielsen

Christoffer Nygaard

David Heinemeier Hansson

Dennis Andersen

Dennis Lind

Frederik Schandorff

Freddy Pedersen

Heidi Knudsen

Henning Henriksen

Henrik Lundgaard

Henrik Spellerberg

Holger Helle

Jac Nellemann

Jan Magnussen

Jason Watt

Jeannette Kvick

Jens Christian Anker

Jens Mulvad

Jens Nielsen

Jens Ole Kristiansen

Jens Reno Møller

Jens Winther

John Nielsen

Johnny Laursen

Juan Barazi

Karsten Richardt

Kevin Magnussen

Kris Nissen

Kristian Kolby

Kristian Poulsen

Kurt Thiim

Lars Erik Nielsen

Lars Viggo Jensen

Marco Sørensen

Michael Christensen

Michael Jensen

Michel Nykjær

Michelle Gatting

Mike Legarth

Mikkel Jensen

Mikkel Mac

Mikkel O. Pedersen

Nicki Thiim

Nicklas Nielsen

Nicolai Kjærgaard

Nicolaj Møller Madsen

Nicolas Kiesa

Oliver Rasmussen

Philip Andersen

Rasmus Sørensen

Thorkild Thyrring

Tom Belsø

Tom Kristensen

Valdemar Eriksen

Aage Buch-Larsen

Miniracing »

...eller slotracing, som det også kaldes på moderne dansk, er et lille sidespor til modelbilssamlingen, som det er værd at åbne øjnene for.

Alle kan huske de små plastic 8-tals baner, som ofte var at finde under juletræet i drengeårene - og som lige så ofte gik i stykker på den ene eller anden måde efter kort tid og derefter blev glemt.

Den slags findes stadig, men indenfor de sidste 10-15 år er der skudt en række nye producenter frem og de har løftet kvaliteten hos de seriøse producenter op på et niveau, hvor materiellet både er holdbart, velkørerende og ikke mindst vigtigt - set ud fra et modelsynspunkt - også meget tro mod originalbilerne.

Et udsnit af banen hos Midtjysk MiniRacing Klub i Ikast

At samle på modelbiler er oftest en hobby, som man hygger sig med alene. Her er det lige modsat med miniracerne. For udover at bilerne kan anvendes som statiske udstillingsobjekter, så er de nu engang bygget til at bevæge sig, og dermed også konkurrere mod andre ligesindede.

Rundt om i Danmark findes talrige, små klubber, hvor voksne drenge mødes og kører væddeløb med deres små biler. Nogle klubber går meget op i at køre så hurtigt som muligt - andre lægger mere vægt på, at bilerne skal være vellignende og måske endda også repræsentere et bestemt løb. Sådan er der noget for alle og som grundlag ligger der altid en fælles interesse for racerløb - både i lille og i naturlig størrelse. Det er slet ikke noget dårligt miljø at tilbringe nogle vinteraftener i.

En fordel ved miniracerne er, at de - fordi de skal kunne holde til at blive håndteret - er mere simple og robuste end egentlige modelbiler. Dermed er de også rigtig gode at træne på, hvis man ikke synes, man er så god til modelbygning, men gerne vil prøve at modificere eller bygge modeller selv. Man kan nøjes med at montere andre decals - eller man kan kaste sig ud i at male raceren om. I alle tilfælde skal man ikke håndtere så mange løsdele og man har også den fordel, at miniraceren rent faktisk er bygget til at kunne skilles ad.

Mike Legarth's DTC-BMW under bygning og færdig på banen

Bliver man virkelig grebet af at race med originaltro biler, så kan man dog også løbe linen helt ud i miniracing. Der køres løb, hvor man selv bygger bilen helt fra bunden. Chassiet skrues sammen af en masse stumper og kan justeres i det uendelige, mens karosseriet laves af et Tamiya-byggesæt, hvor alle detaljer tages med. De biler er uhyre realistiske - også når de kører af sporet, for så flyver stumperne til alle sider, når de rammer barrieren. Ganske som i virkeligheden.

 

Miniracing links

Klubben, hvor jeg selv kører:
Midtjysk MiniRacing Klub - Ikast

Dansk MiniRacing Union har en kontaktliste indeholdende mange klubber i Danmark. Unionen udgiver også et fortræffeligt (og gratis) online blad, som fortæller om, hvad der rører sig på miniracing fronten i Danmark.

Forum:
Dansk miniracing forum
Engelsk miniracing forum

Det kan være svært at finde en hobbyforretning med et stort udvalg i miniracing, men i Danmark er vi heldige med at have et par entusiastiske miniracekørere, som har etableret hver deres omfattede netforretninger:
SlotWorld
Odsherred's Slot Car Shop

Danskerbiler.dk © 2007