Kørere »

Frederik Schandorff

--- 2020 Spa 24H

--- 2022 Le Mans

--- 2022 Spa 24H

Frederik Schandorff »

Frederik Schandorff - Le Mans 2022
Foto: Morten Alstrup

Fødselsdag: 26-12-1996

Frederik Schandorffs vej ind i motorsporten ligner meget den, som mange andre af hans årgang har anvendt. Tidligt i en go-kart og når læreårene her var overstået, så gik det videre til Formel Ford. Det skete i 2013 og allerede i 2014 var læretiden overstået og han kunne kåres som dansk mester i Formel Ford. Her tog Frederik Schandorff så en afstikker fra den vanlige vej. I stedet for at forsøge sig i en af de større formel-klasser, så sprang han i stedet over i den danske DTC-serie, som på den tid tiltrak sig stor opmærksomhed fra tilskuere og TV i Danmark.

Det blev ikke direkte til et gennembrud i DTC, men Schandorff gjorde sig godt bemærket og fik sideløbende skabt sig en kontakt til at køre GT-løb i udlandet. Her skete gennembrudet, da han i 2019 vandt et mindre mesterskab - Lamborghini Super Trofeo Middle East - og i kraft af dette med kort varsel fik en mulighed i Lamborghini World Finals. Han greb chancen med begge hænder og vandt også dette mesterskab.

Dette blev fulgt op med endnu et mesterskab i 2020 - denne gang i GT World Challenge Europe Endurance Cup i Silver-kategorien - og igen i 2021 stod der mesterskab på resultatlisten. Nu i International GT Open. Med disse resultater steg han lige så stille opad i hierakiet indenfor GT-racing og det har åbnet for muligheder både i USA og i Europa, hvor det i 2022 er blevet til debut i de helt store 24-timers løb på Daytona og Le Mans.

Antal modeller: 3
Antal byggesæt: 0

Danskerbiler.dk © 2007