Kørere »

Allan Simonsen

Anders Fjordbach

Bastian Buus

Benjamin Göthe

Benny Simonsen

Casper Elgaard

Christian Bakkerud

Christina Nielsen

Christoffer Nygaard

David Heinemeier Hansson

Dennis Andersen

Dennis Lind

Frederik Schandorff

Freddy Pedersen

Heidi Knudsen

Henning Henriksen

Henrik Lundgaard

Henrik Spellerberg

Holger Helle

Jac Nellemann

Jan Magnussen

Jason Watt

Jeannette Kvick

Jens Christian Anker

Jens Mulvad

Jens Nielsen

Jens Ole Kristiansen

Jens Reno Møller

Jens Winther

John Nielsen

Johnny Laursen

Juan Barazi

Karsten Richardt

Kevin Magnussen

Kris Nissen

Kristian Kolby

Kristian Poulsen

Kurt Thiim

Lars Erik Nielsen

Lars Viggo Jensen

Marco Sørensen

Michael Christensen

Michael Jensen

Michel Nykjær

Michelle Gatting

Mike Legarth

Mikkel Jensen

Mikkel Mac

Mikkel O. Pedersen

Nicki Thiim

Nicklas Nielsen

Nicolai Kjærgaard

Nicolaj Møller Madsen

Nicolas Kiesa

Oliver Rasmussen

Philip Andersen

Rasmus Sørensen

Thorkild Thyrring

Tom Belsø

Tom Kristensen

Valdemar Eriksen

Aage Buch-Larsen

Modelbiler »

...kan fås i alle størrelser. Lige fra modeltogsstørrelsen 1:87, hvor der faktisk laves en del - ganske flotte - små modeller af racerbiler, op til 1:8, hvor detaljemængden på bilerne er helt fantastisk. Der findes naturligvis også både endnu større og endnu mindre modeller, men så er vi i begge tilfælde ude i det ekstreme.

Min samling består af biler i størrelsen 1:43. Den størrelse byder på et godt kompromis imellem den plads, bilerne optager, og de detaljer, som man får med på den enkelte model. Eksempelvis kan man på en 1:43 model sagtens læse navnet på køreren af bilen. Det er en vigtig ting, når samlingen netop er centreret omkring danske kørere.

Der produceres tusindvis af færdige modeller i 1:43 og her er de store producenter navne som Minichamps , Spark og IXO . Alle har de adskillige biler med danske kørere på programmet. I løbet af de seneste 10-15 år er der sket store fremskridt med kvaliteten af de færdigproducerede modeller og de her nævnte firmaer har alle for længe siden bevæget sig langt væk fra legetøjsniveauet.

Et byggesæt af John Nielsens LeMans vinder 1990. Der er næsten 400 løsdele i sættet!

Men vil man virkelig have detaljer med på sine modeller må man ty til de små specialist firmaer. Især i Frankrig og Italien findes der mange små firmaer, som laver håndfremstillede modeller af stort set alle tænkelige racerbiler. Man kan købe modellerne færdigbyggede - eller man kan købe dem som byggesæt, hvis man selv har mod på at kaste sig over byggeprocessen.

Og jeg mener virkelig "hvis man har mod på det"! Tålmodighed og fingersnilde er nøgleordene her. I nogle tilfælde består et sæt af 300-400 forskellige løsdele, som der skal holdes styr på. Og husk på, at det hele ender med en lille model som er omkring 10 cm lang. Et sådant byggesæt, bygget af en ekspert, er intet mindre end et lille kunstværk, og de kan da også koste mange tusinde kroner.

Heldigvis er der mange muligheder imellem den færdigproducerede model og det ultimative byggesæt. Der udgives også mange ark med sponsorlogoer, så man kan ændre en færdigkøbt model til en anden udgave. Det er en ganske overkommelig opgave og de modeller, som man selv har modificeret får hurtigt en særstatus i ens samling.

Danskerbiler.dk © 2007