Kørere »

Dennis Lind

--- 2019 Spa 24H

--- 2020 Spa 24H

--- 2021 Spa 24H

Dennis Lind »

Dennis Lind - Barcelona 2019
Foto: Henning Smed Madsen

Fødselsdag: 3-2-1993

Dennis Lind gjorde efter de næsten obligatoriske år i go-karts sin entre i 'rigtige' biler under stor opmærksomhed i 2008. Opmærksomheden var i høj grad fordi, han er Kevin Magnussens fætter. Kevin var allerede dengang det store håb for en dansk F1-kører og blev fulgt tæt af den danske presse, så det at de to fætre kørte om Danmarksmesterskabet i Formel Ford samtidigt var naturligvis en stor begivenhed. Ulempen var så, at Dennis Lind dermed skulle kæmpe direkte mod Kevin Magnussen. En kamp, som dog blev meget tættere end de fleste nok havde forventet, men som efter sæsonen 2008 sluttede med Kevin Magnussen som mester og Dennis Lind lige efter på andenpladsen.

Dennis tog dog det Nordiske Mesterskab (som blev afviklet i et enkelt løb) i 2008 og fulgte op med det danske mesterskab i 2009 og Formel Ford karrieren kulminerede med, at han vandt Formel Ford Festivallen på Brands Hatch i 2010 - det største man kan vinde i Formel Ford.

Derefter forsøgte han sig i udlandet, men økonomien var stram og det blev ikke rigtigt til noget, så i 2012 var han igen tilbage i Danmark. Denne gang i Danish Thundersport Championship, som var det største mesterskab i Danmark på den tid, og som blev kørt med store amerikanske rørrammebiler - noget helt andet end de små formel-racere. Det viste sig dog, at de passede Dennis Lind som fod i hose. Han blev toer i mesterskabet i 2012 og fulgte op med at vinde mesterskabet i 2013.

Igen blev der gjort et forsøg i udlandet - og igen løb det ud i sandet. Så i 2015 var han tilbage i DTC, hvor han igen markerede sig helt fremme i mesterskabet. Hans duel med sin onkel, Jan Magnussen, på Ring Djursland er legendarisk og findes heldigvis på Youtube her - Klik for YouTube video

2016 begyndte meget kontroversielt. Der opstod pludselig en mulighed for at køre Lamborghini i udlandet, men dette kolliderede med hans planlagte deltagelse i DTC og det første til et uskønt og meget omtalt brud med hans DTC-team. Sæsonen skulle dog vise, at beslutningen havde været rigtig for han vandt Lamborghini Super Trofeo mesterskabet i 2016.

Dette slog hul på mulighederne i udlandet og han var i flere år tilknyttet Lamborghini i forskellige GT-mesterskabet og langdistanceløb. Han vandt Blancpain GT Asia serien i 2018, men efter 2020 ophørte samarbejdet med Lamborghini. Han var dog nu et etableret navn i GT-kredse, så karrieren kunne fortsætte og i 2021 vandt han det britiske GT-mesterskab.

Antal modeller: 3
Antal byggesæt: 0

Danskerbiler.dk © 2007