Kørere »

Allan Simonsen

Anders Fjordbach

Bastian Buus

Benjamin Göthe

Benny Simonsen

Casper Elgaard

Christian Bakkerud

Christina Nielsen

Christoffer Nygaard

David Heinemeier Hansson

Dennis Andersen

Dennis Lind

Frederik Schandorff

Freddy Pedersen

Heidi Knudsen

Henning Henriksen

Henrik Lundgaard

Henrik Spellerberg

Holger Helle

Jac Nellemann

Jan Magnussen

Jason Watt

Jeannette Kvick

Jens Christian Anker

Jens Mulvad

Jens Nielsen

Jens Ole Kristiansen

Jens Reno Møller

Jens Winther

John Nielsen

Johnny Laursen

Juan Barazi

Karsten Richardt

Kevin Magnussen

Kris Nissen

Kristian Kolby

Kristian Poulsen

Kurt Thiim

Lars Erik Nielsen

Lars Viggo Jensen

Marco Sørensen

Michael Christensen

Michael Jensen

Michel Nykjær

Michelle Gatting

Mike Legarth

Mikkel Jensen

Mikkel Mac

Mikkel O. Pedersen

Nicki Thiim

Nicklas Nielsen

Nicolai Kjærgaard

Nicolaj Møller Madsen

Nicolas Kiesa

Oliver Rasmussen

Philip Andersen

Rasmus Sørensen

Thorkild Thyrring

Tom Belsø

Tom Kristensen

Valdemar Eriksen

Aage Buch-Larsen

Links »

...til alt om modelbiler kan du ikke finde her for der er tusindvis af sider at finde på nettet. Her er der samlet et lille udsnit, som jeg har haft glæde af og vender tilbage til.

Credits:

Nederst på rulleteksterne for alle film står der med meget småt noget om dem, uden hvis hjælp projektet aldrig var blevet til noget. Her er det omvendt: Min tak for hjælp og inspiration står øverst.

Tak til: Morten Alstrup - for hjælp omkring kørerdata og billeder. Morten er et omvandrende leksikon omkring alt, hvad der har med dansk motorsport at gøre.
   
www.alstrup.nu Morten Alstrups hjemmeside.

Andre danskerbil samlere:

www.duxen.dk Storsamler af danskerbiler. Hjemmesiden udmærker sig især ved også at vise billeder af biler, som ikke findes i samlingen - endnu. Her kan man virkelig finde ud af, hvad man selv mangler.
   
24h-le-mans.dk En side primært om 24-timers løbet på Le Mans. Men under menupunktet "Historie" findes en omfattende samling af modeller af Le Mans racere med danske kørere.

Modelproducenter:

Minichamps  
   
IXO  
   
Spark  
   
Schuco  

Byggesætsproducenter:

Renaissance  
   
BBR Alt i Ferrari - og mere til.
   
Racing 43 Stort udvalg i rallybiler og separate løsdele (fælge, sæder osv).

Hvor køber jeg?

Der er masser af steder at købe modeller på nettet. Her har jeg valgt kun at henvise til de steder, hvor jeg selv har handlet - og har været tilfreds!

RacingStore Butikken har speciale i fanartikler omkring danske racerkørere, men har også et stort udvalg af modelbiler. Får ofte specialfremstillet små serier af biler med danske kørere.
   
Group 7 Webshop, som fører et stort udvalg af de dansk producerede DMC decals.
   
Grand Prix Models Engelsk forretning med stort udvalg i modeller og byggesæt.
   
Mafma Netportal med speciale i byggesæt fra franske småproducenter.
   
Raceland Tysk forretning med stort udvalg af modeller.
   
Modelissimo Tysk forretning med stort udvalg af modeller.
   
Ebay Tyskland
Ebay England
Ebay USA
Den tyske udgave at det internationale auktionssite, eBay, er efter min mening den bedste, når man er på jagt efter modeller. Her kan man - næsten - finde alt. Man kan også blive snydt, men hvis man er lidt forsigtig er man godt hjulpet. Mine to hovedregler er: Køb kun af sælgere, som har mange handler med positiv feedback. Køb ALDRIG, hvis billederne af modellen er dårlige - hvis sælgeren ikke gider at tage et godt billede er hans vare sikkert noget bras.
   
QXL Det danske modstykke til eBay. Udvalget af modeller er ikke så stort her, men man kan godt finde specialiteter. Der gælder samme advarsel om at være lidt forsigtig som på eBay, men eftersom det er danskere, man handler med her, så er det naturligvis meget lettere at kommunikere med sælgeren og spørge sig godt for, hvis der er noget, man er usikker på.

Inspiration

Et par steder, hvor man kan se hvad andre kan og man ikke selv kan - endnu.

Automotive Forums Et modelbyggerforum, hvor man viser sine modeller frem - og ikke mindst, fortæller om, hvordan man har bygget dem. Her er nogle virkelig dygtige modelbyggere og de er ikke fedtede med at lære fra sig. Man kan frit kigge i alle indlæg, men skal være registreret for at stille spørgsmål.
   
Slotforum Et forum om miniracing. Men underforaerne "Master classes" og især "Scratch building" indeholder ofte diskussioner om bygning af miniracere fra bunden af. Her er også noget at lære. Enkelte begynder simpelthen et projekt med at skære bilen ud af en træklods og så derefter selv støbe karosseri og de nødvendige løsdele. Man kan frit kigge i alle indlæg, men skal være registreret for at stille spørgsmål.

Referencer

Et par gode billedsites, hvor man kan søge hen for at finde billeder fra motorløb.

Motorsport.com Motorsportshjemmeside med et usædvanligt stort fotoarkiv, hvor man kan søge på kørernes navne. Tusindvis af billeder - også af danske kørere.
   
Racing Sports Cars Hjemmeside med ambition om at have et billede af hver eneste bil, som har været til start i et sportsvognsløb. En stor ambition, men de er godt på vej!

Danskerbiler.dk © 2007