Kørere »

Nicklas Nielsen

--- 2017 Ferrari Challenge

--- 2020 Le Mans

--- 2020 Spa 24H

--- 2021 Le Mans

--- 2021 Spa 24H

--- 2022 Le Mans

--- 2022 Spa 24H

Nicklas Nielsen »

Nicklas Nielsen - Le Mans 2022
Foto: Morten Alstrup

Fødselsdag: 6-2-1997

Nicklas Nielsen har en fortid i en form for motorsport, som han har tilfælles med Ross Brawn. Begge kørte i deres helt unge år minirace - ikke varianten med radiostyrede biler, men på racerbaner med 4 til 8 spor til bilerne. Allerede dengang var der noget særligt over Nicklas, for selv om han ikke var større end at ham måtte op og stå på en stol for at kunne se over kanten på banen, så var det imponerende, hvordan han kunne fokussere på den lille bil og køre fejlfrit - og hurtigt - omgang efter omgang. Noget, som adskilte ham fra de andre 7-8 årige drenge, som sjældent kunne holde koncentrationen ret længe.

Miniracingen hjalp med at træne koncentration, men racecraft måtte der en go-kart til. Danske mesterskaber blev det hurtigt til og da han kom til at køre løb udenfor Danmark var han også med helt fremme. Trods mange sejre i løb lykkedes det dog ikke at køre et europa- eller verdensmesterskab hjem - hvilket ikke altid var Nicklas' egen skyld. Lad os bare sige, at Max Verstappen ikke har mange danske fans blandt dem, som kan huske denne tid.

Skiftet til biler var svært for Nicklas Nielsen. Ikke på grund af talentet, men med en stram økonomi er det ikke let at finde den rette klasse at markere sig i. Muligheden kom i 2017, hvor Nicklas fik muligheden for at køre et enkelt løb i Ferrari Challenge for et dansk team. Han dominerede løbet fuldstændigt og kom med som fast kører hos teamet i 2018, hvor han igen satte alle til vægs i Ferrari Challenge Europe. Han kom på podiet i samtlige løb, vandt 10 sejre i de 14 løb og blev en særdeles overbevisende mester.

Ferrari havde nu fået øjnene op for Nicklas Nielsen og han blev tilknyttet Ferrari og har siden fået mulighed for at udvikle sig i mere krævende GT-serier med VM og LeMans som mål.

Antal modeller: 7
Antal byggesæt: 0

Danskerbiler.dk © 2007