Kørere »

Henrik Lundgaard

--- 1995 Monte Carlo

--- 1997 Monte Carlo

--- 1998 ERC

--- 2000 Monte Carlo

--- 2001 Corte Ingles

Henrik Lundgaard »

Henrik Lundgaard - DTC 2007

Fødselsdag: 26-2-1969

Henrik Lundgaard er den mest succesfulde danske rallykører nogensinde. Det blev til 4 danske mesterskaber i rally, inden focus blev vendt mod udlandet. En nyindkøbt Toyota Celica blev kørt til en 6. plads - og dermed VM-point - i debutløbet med bilen - Monte Carlo Rally 1997.

Der skulle dog gå nogle år med deltagelse i udvalgte VM- og EM-rallies før Henrik Lundgaard for alvor begyndte at køre sejre hjem på den internationale scene. Det skete i år 2000, hvor en målrettet satsning på Europamesterskabet i rally kunne afsluttes med at Henrik Lundgaard blev kåret som mester sammen med andenkører Jens Chr. Anker. Året efter hed satsningen VM-serien, hvor de to i 2001 kunne kåres som vindere af Team Cup for private teams.

Herefter skete der et brat karriereskift, da Henrik Lundgaard, sammen med sine sponsorer Toyota og Castrol, vendte blikket mod baneløb. På Henrik Lundgaards værksted blev der helt fra bundet opbygget et par Toyota Corolla'er til Danish Touringcar Championship. Resultaterne udeblev ikke - allerede i 2004 kæmpede Henrik Lundgaard hårdt om mesterskabet og det var først i den sidste løbsweekend, at han måtte strække våben og nøjes med en andenplads. En placering, som blev gentaget i 2008.

Antal modeller: 4
Antal byggesæt: 2

Danskerbiler.dk © 2007