Kørere »

Jens-Ole Kristiansen

--- 1981 Sachs Winter Rallye

Jens-Ole Kristiansen »

Jens-Ole Kristiansen

Fødselsdag: 15-9-1950

Jens-Ole Kristiansens motorsportskarriere begyndte som 16-årig overskrævs på en moto-cross motorcykel. Et alvorligt styrt satte dog en stoppe for den tohjulede karriere, men slukkede ikke lysten til motorsport hos Jens-Ole Kristiansen, som i stedet satte sig bag rattet i en rallybil.

Heldigvis, vil mange danske rallyfans sikkert sige. For i løbet af kort tid var han blandt de bedste danske rallykørere og i perioden fra 1975 til 1986 var han ganske enkelt den kører, som alle de andre gik efter at slå. Det lykkedes kun for få - i løbet af de 11 sæsoner vandt Jens-Ole Kristiansen 9 danske mesterskaber.

Sidst i 1970'erne prøvede Jens-Ole Kristiansen også kræfter med flere VM-rallies. Monte Carlo Rally var meget populært blandt danske rallykørere, men Jens-Ole Kristiansen valgte i stedet det britiske RAC-rally og - som noget meget eksotisk for en dansk kører på den tid - Acropolis Rally. Begge yderst krævende rallies, som nok kunne tage livet af en bil, men Jens-Ole Kristiansen gennemførte begge. En bemærkelsesværdig præstation af et lille dansk team i en standard Kadett GT/E.

Senere kom der mere avancerede rallybiler på menuen, så som Ascona 400, Manta 400 og Peugeot 205 T16. I de år måtte selv en ung Juha Kankkunen nøjes med at se baglygterne på Jens-Ole Kristiansens Ascona, da han en enkelt gang deltog i et rally i Danmark.

Jens-Ole Kristiansen snusede også en smule til baneløb, men det blev kun til gæsteoptrædener. Sjovt nok holdt han sig ikke til standardvogne - i 1980 deltog han i Formel Ford på Jyllands-Ringen, hvor han oven i købet kørte sig til et DM-point.

Efter gruppe B bilerne blev forbudt i 1987 byggede og kørte Jens-Ole Kristiansen i en årrække gruppe A Peugeoter, men uden at han igen kom helt til tops i mesterskabssammenhæng. Midt i 1990'erne skulle der dog gøres et alvorligt forsøg på at køre et 10. Danmarksmesterskab i hus. Jens-Ole Kristiansen klargjorde en gammel Ascona 400 efter alle kunstens regler og med den var han i både 1996 og 1997 snublende nær ved at realisere sin drøm. Men i begge sæsoner glippede mesterskabet i allersidste løb.

Efter 1998 indstillede Jens-Ole Kristiansen sin mangeårige karriere, men helt slippe rallysporten har han ikke kunnet. Af og til dukker han stadig op som gæstekører til et rallysprint.

Antal modeller: 2
Antal byggesæt: 0

Danskerbiler.dk © 2007