Kørere »

Johnny Laursen

--- 2016 Le Mans

Johnny Laursen »

Johnny Laursen - Le Mans 2016
Foto: Morten Alstrup

Fødselsdag: 16-2-1964

Johnny Laursen kom ikke ind i motorsporten som en lille knægt i en go kart. I stedet var det senere i livet, han fik plads til motorsporten efter han havde etableret sig i erhvervslivet med en stor forlagsvirksom, som bl. a. udgav bilbladet BilMagasinet.

Han flirtede lidt med Formel Renault og Ferrari Challenge inden han i 2006 blev Ferrari importør i Danmark og derefter begyndte at kigge mere alvorligt på at køre løb - naturligvis i Ferrari - med sit eget team, Formula Racing.

I 2013 slog han sig sammen med ingen mindre end Jan Magnussen og de to deltog i International GT Open serien med løb rundt om i Europa. Året efter avancerede teamet - nu dog kun med Jan Magnussen i enkelte løb - til ELMS-serien, som man vandt i 2015, hvilket banede vejen for deltagelse i 24 timers løbet på Le Mans i 2016.

Siden da har Johnny Laursen skruet lidt ned for aktiviteterne, men han har stadig et godt øje på motorsporten, hvor flere unge talenter har fået støtte fra ham. Således har både Mikkel Mac og Nicklas Nielsen fået chancen for deltagelse i internationale løb for Formula Racing.

Antal modeller: 1
Antal byggesæt: 0

Danskerbiler.dk © 2007