Kørere »

Jason Watt

--- 1996 ITC

Jason Watt »

Jason Watt - DTC 2007

Fødselsdag: 24-2-1970

Jason Watt begyndte sin motorsportskarriere i karting, hvor han kørte sig til et Danmarksmesterskab i 1985.

Efter skift til bilklasserne tager karrieren for alvor fart i England, hvor han i 1994 bliver Britisk Mester i Formel Ford og kroner sæsonen med at vinde den prestigefyldte Formel Ford Festival. I 1995 går han et skridt videre og vinder det Europæiske Formel Opel Lotus mesterskab.

Efter et lille sidespring til ITC i 1996 uden den helt store succes, fortsætter Jason Watt op ad rangstigen indenfor formel-klasserne, hvor han i årene 1997-1999 er en af frontkæmperne i FIA's Formel 3000 mesterskab. Flere sejre og slutplaceringer som nummer 3, 4 og 2 i de 3 år betyder, at Jason Watt's navn oftere og oftere nævnes på rygtebørsen omkring Formel 1.

Men om talentet rakte helt til Formel 1 fik vi aldrig at vide. I slutningen af 1999 kom Jason Watt ud for en alvorlig motorcykelulykke. Hele Danmark fulgte hans kamp på hospitalet, men det stod hurtigt klart, at han havde mistet førligheden og ville komme til at bruge rullestol resten af livet.

Med en ukuelig optimisme og viljestyrke satte han sig imidlertid for, at han ville vende tilbage til racerbanerne og allerede i 2000 deltog han i Danish Touringcar Challenge i en håndbetjent Peugeot 306 og sidst på sæsonen også i et par sportsvognsløb i intet mindre end en håndbetjent Panoz LMP!

På dette tidspunkt fulgte hele Danmarks befolkning - motorsportsinteresserede eller ej - hans gøren og laden både på og udenfor racerbanerne og begejstringen kulminerede i 2002, da han blev mester i Danish Touringcar Championsship. Jeg var til stede både da han vandt sit første løb og da han sikrede sig mesterskabet og det var et par meget bevægende øjeblikke. Aldrig har jeg oplevet mere massiv tilskueropbakning til nogen - Jyllands Ringen var ganske enkelt et jordskælv af klapsalver.

Siden har han været en fast del af Danish Touringcar Championship ligesom han også har deltaget i enkelte løb udenfor Danmark. Det er dog ikke blevet til en egentlig tilbagevenden til den internationale scene.

Antal modeller: 2
Antal byggesæt: 0

Danskerbiler.dk © 2007