Kørere »

Kristian Poulsen

--- 2009 Le Mans

--- 2012 Le Mans

--- 2013 Le Mans

--- 2014 Le Mans

--- 2015 Le Mans

Kristian Poulsen »

Kristian Poulsen - 2019
Foto: Jokum Tord Larsen

Fødselsdag: 18-11-1975

Kristian Poulsen har været vidt omkring i sin motorsportskarriere, som begyndte i go-kart da han var 10 år gammel. Da han nåede 18 år skiftede han til biler, men modsat langt de fleste go-kart kørere, var det rallysporten som tiltrak Kristian.

I løbet af ganske få år var han i biler som Toyota Celica GT-4, Ford Escort WRC og Mitsubishi Lancer Evo med i toppen i dansk rally og han deltog også i udvalgte EM- og VM-rallies. Han fik dog aldrig et Danmarksmesterskab i hus og kom pudsigt nok tættere på i tysk rally, hvor han i 2006 blev nummer to i Deutsche Rallye Serie i en Toyota Corolla WRC.

Derefter foretog han igen en karrieremæssig kovending og stillede i 2007 op i Danish Touringcar Championship med sit eget team. Skiftet fra at være alene på vejen til at have 20 andre biler omkring sig voldte Kristian en del kvaler i den første sæson, men i 2008 gik det bedre og det lykkedes ham at vinde et enkelt løb på Sturup Raceway.

I løbet af 2008 havde Kristian Poulsen smagt lidt på internationale løb med deltagelse i enkelte WTCC- og ETCC-løb og i 2009 tog han springet til en fuld sæson i WTCC. Samtidig blev der også plads til debut i 24-timers løbet på Le Mans og det blev noget af den debut, da han var med i vinderbilen i LMP2 klassen.

I 2010 fandt Kristian Poulsen - igen med sit eget team - for alvor sin plads i WTCC og han var mod slutningen af sæsonen ofte den bedste privatkører, hvilket udmøntede sig i en 3. plads i privatkørernes mesterskab. Dette blev fulgt op med en sejr i samme mesterskab i 2011. Blikket blev nu igen vendt mod Le Mans og i 2014 tog han igen en klassesejr - denne gang i GTE Am i en Aston Martin.

Sidenhen har Kristian Poulsen fundet tilbage til rally, hvor han er en hyppig gæst i danske mesterskabsrallies. Han deltager også i klassiske rallies med en Corolla WRC.

Antal modeller: 5
Antal byggesæt: 0

Danskerbiler.dk © 2007