Kørere »

Lars Viggo Jensen

--- 1984 Le Mans

--- 1986 Le Mans

Lars Viggo Jensen »

Lars Viggo Jensen - Jyllands Ringen 1967

Fødselsdag: 19-8-1945
Død:24-2-2023

Lars-Viggo Jensen debuterede i motorsport i 1968 i en Austin Cooper. Han forblev i standardvogne indtil en kort periode med Formel vogne, hvor han kørte Formel Ford (og blev 3'er i DM) i 1974 og Formel 3 i 1975.

Derefter skiftede han til rally, hvor han i 1979 slog sig sammen med Jens Winther, som han var andenkører for i store, internationale rallies. Således vandt de to Tour d'Europe i 1980.

Da Jens Winther skifter fra rally tilbage til langdistancebaneløb følger Lars Viggo Jensen med og sammen kører de to EM og VM-løb i en BMW M1

Lars Viggo Jensen er således også kører i det team, som Jens Winthers stiller op med på LeMans. Hans første Le Mans er i 1984 og det bliver samtidigt begyndelsen til enden på hans racerkarriere, da han under løbet bliver udsat for en meget ubehagelig oplevelse som vidne til en meget alvorlig ulykke, hvor en official mister livet.

Efter den hændelse indstiller han sin aktive karriere, men lader sig alligevel overtale til at køre med Jens Winther igen i 1986. Dette år sker der en meget alvorlig ulykke på Mulsanne-langsiden, hvor en bil kører af banen og rammer et hus, hvorefter begge dele bryder i brand. Køreren omkommer, og det er naturligvis frygteligt at se på for de andre kørere, som passerer ulykkesstedet. Skæbnen vil, at det igen netop er Lars Viggo Jensen, som sidder i Jens Winthers URD-racer på ulykkestidspunktet og denne gang er det for alvor slut. Da han kommer i pit trækker han sig på stedet fra løbet, og han har - så vidt jeg har kunnet finde frem til - ikke kørt racerløb siden.

En trist afslutning på en karriere, som trods alt blev kronet med, at han var en del af det første danske team, som fuldførte Le Mans løbet.

Antal modeller: 1
Antal byggesæt: 1

Danskerbiler.dk © 2007