Kørere »

David Heinemeier Hansson

--- 2012 Le Mans

--- 2013 Le Mans

--- 2014 Le Mans

--- 2015 Le Mans

--- 2016 Le Mans

--- 2017 Le Mans

--- 2018 IMSA

--- 2018 Le Mans

--- 2019 Le Mans

--- 2022 Le Mans

Bilen »

Type: Oreca 07 Gibson
Kørere: David Heinemeier Hansson, Nelson Piquet Jr, Mathias Beche
Løb: 2017 24h Le Mans
Resultat: Diskvalificeret (Nummer 3 samlet - Nummer 2 i LMP2-klassen)

Særlige bemærkninger

David Heinemeier Hanssons team fik utrolig megen omtale på Le Mans 2017. Både på godt og ondt!

Det gode kom allerede inden starten, idet teamet vakte opsigt med sin dekoration af bilen, som fremstod som en 'Vaillante'. Alle Le Mans fans bør kende Vaillante som det bilmærke verdens førende racerkører, Michel Vaillante, sværger til. OK - han er blot en tegneseriefigur ligesom bilmærket er fiktivt, men tegneserien er så tro imod rigtig motorsport, at den har fået en kæmpe fanskare og det skaffede naturligvis Heinemeier Hanssons team en fantastisk popularitet inden starten.

Og løbet blev også et drama, som var en tegneserie værdigt. Teamet gjorde det strålende og trods småproblemer så som at bilen havde svært ved at starte efter pitstops, så kørte man sig til en andenplads i LMP2 og - ikke mindst - en generel 3. plads i løbet. David Heinemeier Hansson måtte dermed besøge podiet på Le Mans to gange.

Men så kom bagslaget. Startproblemerne under løbet var blevet løst ved at man lavede et lille hul i karrosseriet, så man kunne komme til starteren uden at skulle løfte bagenden af bilen. Det blev dømt til at være en konstruktiv ændring af bilen og det medførte diskvalifikation af teamet. Igen under stor omtale, men der var desværre ikke noget at gøre.

Modellen »

Fabrikat: Spark
Modelnummer: S5806

Danskerbiler.dk © 2007