Kørere »

Freddy Pedersen

--- 1991 Monte Carlo

--- 1995 Monte Carlo

--- 1997 Monte Carlo

--- 1998 ERC

Bilen »

Type: Opel Calibra Turbo 4WD
Kørere: Henrik Lundgaard, Freddy Pedersen
Løb: 1995 Rally Monte Carlo
Resultat: Udgået

Særlige bemærkninger

Monte Carlo rallybilen adskilte sig på et væsentligt punkt fra den bil, som blev brugt i kampen om Danmarksmesterskabet. Det var den samme bil, men til Monte Carlo Rally var der en ekstra - meget fremtrædende - sponsor på bilen - Morven Gold.

Morven Gold var et cigaretmærke, som primært blev markedsført i Asien, og der var blevet lavet en sponsoraftale specifikt til Monte Carlo Rallyet. Under løbet blev Henrik Lundgaard og Freddy Pedersen fulgt af et kamerahold, som producerede et program om holdets Monte Carlo Rally. Programmet blev senere vist på bl. a. indiske TV-stationer. Således fik et stort antal indere paradoksalt nok et meget større indblik i Henrik Lundgaard og Freddy Pedersens rally end rallyfans i Danmark, hvor mediedækningen var yderst sparsom.

Det var Henrik Lundgaards første start i et VM-rally, men han og Freddy Pedersen klarede sig godt og var på vej mod det hidtil bedste danske resultat, da de måtte udgå fra en 11. plads kun to prøver fra mål.

Modellen »

Fabrikat: CB Com (Tip-Top)
Modelnummer: TT 10

Modellen er forsynet med andre hjul end dem, der leveres med byggesættet. Hjulene er OZ-racing, som også blev brugt til rally på den tid, men de er monteret med centermøtrik, hvilket ikke er korrekt.

Byggesættet »

Fabrikat: CB Com (Tip-Top)
Modelnummer: TT 10

Byggesættet leveres med et karrosseri, som allerede er malet hvidt.

Danskerbiler.dk © 2007