Kørere »

Freddy Pedersen

--- 1991 Monte Carlo

--- 1995 Monte Carlo

--- 1997 Monte Carlo

--- 1998 ERC

Bilen »

Type: Toyota Celica GT4
Kørere: Henrik Lundgaard, Freddy Pedersen
Løb: 1997 Rally Monte Carlo
Resultat: Nummer 6

Særlige bemærkninger

Denne bil står som noget særligt for mig, da jeg netop til Monte Carlo Rallyet 1997 fik mig en af de - mange - motorsportsoplevelser, som har brændt sig fast på nethinden.

Monte Carlo Rallyet var Henrik Lundgaard og Freddy Pedersens allerførste rally i deres nye Toyota Celica GT4. Derfor var det ikke uventet, at de i begyndelsen af rallyet tog den lidt med ro. Men da først de havde fået skudt sig ind på bilen og hastighedsprøverne avancerede de hastigt op igennem feltet og på rallyets sidste dag var der ingen tvivl om, at de to var på vej mod det bedste danske Monte Carlo resultat nogensinde.

Ikke nok med det - det begyndte også at lugte af VM-point! En lille sensation. I hvert fald for os danskere, som var til stede. Jeg overværede rallyet sammen med et kamerahold, som fulgte Henrik Lundgaard under løbet og havde dermed første parket til den spændende slutning, hvor kun et par sekunder skilte Henrik Lundgaard og schweizeren Oliver Burri i kampen om 6. pladsen og VM-pointet.

Den sidste prøve var en del af Formel 1 banen på havnefronten og jeg husker, hvordan jeg stod i svinget ved swimming-poolen og krydsede fingre for Henrik og Freddy. For mig var det - næsten - ligemeget, hvordan det gik. Bare de fik bilen i mål. Men for Henrik og Freddy var det helt tydeligt ikke ligemeget. Celicaen blev kylet ind i den svingkombination, jeg stod i. Den havde et øjeblik en faretruende retning mod havnebassinet og mit hjerte stod fuldstændigt stille et øjeblik, men der var styr på det og bilen var allerede væk igen på vej mod mål. Henrik og Freddy var hurtigere end Burri på den sidste prøve og VM-pointet var i hus.

Den lille svingsekvens glemmer jeg aldrig. Den rangerer meget højt blandt mine motorsportsoplevelser.

Modellen »

Fabrikat: ---
Modelnummer: ---

Denne model fandt jeg ved et rent tilfælde - oven i købet til ganske billige penge. Jeg var til DTC-løb på Ring Knutstorp i 2003, da en af mine venner tippede mig om, at en af souvenirboderne havde en model af en af Henrik Lundgaards rallybiler.

Pepsi-Corollaen var netop lanceret dengang, så det hæftede jeg mig ikke meget ved, men kiggede dog alligevel hen forbi. Stor var min overraskelse, da jeg fandt denne Monte Carlo Celica, som - så vidt jeg er kommet frem til - må være ombygget fra en anden Celica. Oven i købet fik jeg den for sølle 200,- kroner (svenske endda), så jeg var en glad mand.

Siden har jeg naturligvis forsøgt at finde ud af, hvordan modellen er opstået, men indtil nu har jeg ikke kunnet finde nogen decal-producent, som tilbyder denne dekoration i 1:43. Den er ellers let genkendelig, da der er et par fejl. Flagene på bilen er med gult kors, så det er faktisk Skånes flag i stedet for Dannebrog. Og så er sponsoren "J.P.DISTRIBUTION" stavet forkert. Firmaet CB Com tilbyder et decalsæt til denne bil med nøjagtig de samme fejl i skala 1:24. Jeg har ikke kunnet finde det i 1:43, men mon ikke det er sådan et sæt, der er benyttet til denne bil?

Danskerbiler.dk © 2007