Kørere »

Freddy Pedersen

--- 1991 Monte Carlo

--- 1995 Monte Carlo

--- 1997 Monte Carlo

--- 1998 ERC

Bilen »

Type: Toyota Celica GT-Four / Toyota Corolla WRC
Kørere: Henrik Lundgaard, Freddy Pedersen
Løb: 1998 European Rally Championship (2 løb)
Resultat: Nummer 2 (Hautes Fagnes) / Udgået (Ypres)

Særlige bemærkninger

Freddy Pedersen kørte i 1998 nogle enkelte EM-rallies sammen med Henrik Lundgaard. Der var ikke tale om en egentlig EM-satsning, for kampen om det danske mesterskab havde første prioritet, så formålet med de udenlandske løb var at samle international erfaring.

Modellen »

Fabrikat: ---
Modelnummer: ---

Henrik Lundgaard og Freddy Pedersen stillede i det belgiske Rallye des Haute Fagnes op i en - efter danske forhold - meget usædvanlig bemaling. De to danskeres Celica var i fuld Marlboro krigsmaling, præcis som belgiske Freddy Loix, som stillede op i den nyere Corolla WRC model.

De to danskere skulle sikre, at hvis der opstod problemer med Loix' nye bil, så ville der alligevel være en Marlboro-bil øverst på podiet. De gjorde deres arbejde godt, men der var ikke problemer med Corollaen, så Loix vandt en sikker sejr med Lundgaard/Pedersen på en lige så sikker andenplads.

Netop denne model har en særlig plads i min samling, da jeg selv var nede og se rallyet. De billeder, jeg tog dernede, lagde jeg op på det dengang nymodens internet og det ledte kort efter til, at Henrik Lundgaard kontaktede mig og vi fik skabt en hjemmeside omkring ham, som jeg bestyrede de følgende 10 år. Så denne Marlboro-Celica førte mange spændende oplevelser med sig.

Danskerbiler.dk © 2007